Fedezzük fel együtt csodás, okos nyelvünket!

Anyanyelvünkről, anyanyelvünkért

Anyanyelvünkről, anyanyelvünkért

Mesék szárnyán

2018. november 11. - SáraCsillag

Kislányunk, Gönczi Sára volt óvó nénije, Nótinné Csikós Mariann, a Mesekő Alapítvány helyi, debreceni önkéntes vezetője arra kért fel, hogy segítsük jótékonysági munkáját, ugyanis a Mesekő Alapítvány és a Libri nemes kezdeményezésbe fogott. Rászoruló, beteg gyermekeknek, intézményeknek, kórházaknak gyűjtenek meséskönyveket, szebbé téve, ezáltal a karácsony ünnepét.

A debreceni Molnos Angéla Alapítvány joggyakorlójaként és két kezelőszervi társammal, Radácsiné Berecz Mónikával és Stefanik Kingával örömmel vállaltuk el ezt a feladatot.

Közben kislányunknak elmeséltem,  milyen teendőim lesznek az elkövetkezendő hetekben. Felcsillant a szeme, mikor közöltem vele, hogy akár mi is adományozhatunk meséskönyveket. Megkért szépen, szerre vegyem le a könyvespolcáról a könyveket, segítsek neki, ugyanis, ő is szeretne könyveket ajándékozni a rászoruló, beteg gyermekeknek. Dióhéjban annyit szeretnék itt elmondani Sáráról, hogy kicsi korától nagyon szereti a meséket, könyveket. Nagyon sok könyvet olvastunk el együtt, s most már, hogy iskolás, örömmel olvas nap mint nap. Meglepetésemre nemcsak pár könyvet választott ki. Külön választott ovis, külön pedig iskolásoknak szóló meséskönyveket. A kis kupac könyvet betegsége miatt én vittem el a gyűjtőpontra. Viszont megígérte nekünk, ha már jobban lesz, akkor ő is elmegy a Libri könyvesboltba, hiszen találkozni szeretne volt óvó nénijével, és szeretne közös képet is készíteni.

Csupán egy szűk hete, hogy elkezdődött eme jótékonysági munka. Örömmel tölt el, hogy ebben részt vállalhatunk. Öröm annak, aki adhat, és öröm annak, aki kapja. Weöres Sándor A mese című versének pár soraival zárom gondolataim.

„A meséhez mennyi bizalom kell,

hogy kavics-mód sok legyen a kincs,

és a mondott rózsa illatozzék,

és nyisson az álmodott kilincs.”

A bejegyzés trackback címe:

https://gyok-jelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr9014366549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása